Vil du spise kake som en av dine 5 om dagen?Da bør du prøve denne saftige og sunne gulrotkaken. Du må riktignok spise ganske så mye kake for å oppnå det som er godkjent som en porsjon grønnsaker (100g), men hva gjør vel det når hele kaken inneholder bare rett over 1300 kalorier? I tillegg får du i deg en solid dose protein, fiber og andre gode byggeklosser for kroppen din, så denne kaken kan nytes med den beste samvittighet.


Jeg koste meg med smågodt i går, så da balanserer jeg det ut med å velge denne sunnere varianten i dag. Når man er alene med en baby som legger seg klokken 18.30 er det fort gjort at det blir mange kvelder der det frister med noe ekstra godt i sofakroken. Da er det supert å finne noen alternativer, som også tilfører kroppen noe nyttig.


Det finnes mage gode oppskrifter på nett på forskjellig sunn bakst, men ofte synes jeg det er så lange ingredienslister med forskjellig helsekost o.l som jeg ikke orker å kjøpe inn. Da blir det ofte litt eksperimentering på kjøkkenet. Jeg har som regel alltid vaniljeprotein tilgjengelig da det kan brukes til så mye forskjellig, som kaker, vafler, pannekaker o.l. Det gir en god og søt smak, samtidig som det tilfører ekstra proteiner og gjør baksten mer mettende. Utover dette er det stort sett bare vanlige dagligvarer og sukrin (det får man jo også kjøpt på de fleste dagligvarer nå) som gjelder når jeg svinger meg på kjøkkenet. Dersom du ikke har vaniljeprotein og ble fristet av denne kaken så ikke fortvil. I kakebunnen kan du bytte ut proteinpulveret med valgfritt mel og litt ekstra søtning. I kremen kan det fint byttes mot sukrinmelis.


Her kommer oppskriften hvis du også har lyst på litt sunnere kos:


Ingredienser:

3 egg

30g sukrin gold

200 g mager kesam

80 g havremel

30 g vaniljeprotein

2 ts bakepulver

2 ts kanel

1 ts kardemomme

250 g raspet gulrot


Pisk egg og sukrin til eggedosi. Rør deretter inn kesam og de tørre ingrediensene. Vend in gulrøttene til slutt. Stek kaken i en 24 cm rund form, på 175 grader i ca 30 minutter.


Ostekrem:

1 pakke (200g) philadelfia light

100 g mager kesam

15 g vaniljeprotein


Visp ingrediensene til kremen godt sammen. Når kaken er avkjølt deler du den i to lag, og fordeler kremen inni og oppå kaken.


Næringsinnhold per stykke om du deler kaken i 8 store stykker:

Kcal: 166

Protein: 18 g

Karbohydrat: 11 g

Fett: 7 g


Håper det smaker 😊


-Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com