Viktige vennskap og sukkerfri ostekake

På søndag hadde jeg besøk av to gode venninner som jeg treffer alt for sjeldent. De er de to venninnene jeg har kjent lengst av de jeg fortsatt har kontakt med. Her snakker vi gode minner helt siden barneskolealder. Selv om vi bor i samme by, gjør travle liv på hver vår kant at det er alt for sjelden at vi samles slik som dette, for å bare prate og kose oss. Når vi endelig tar oss tid til å møtes er det alltid like hyggelig. Det føles som om ingen tid har gått siden sist, selv om alle selvfølgelig har masse nye oppdateringer om seg og sitt.


Har du noen i livet ditt du synes du møter litt for sjeldent? Da oppfordrer jeg deg til å invitere hjem på besøk en kveld i nær fremtid. Det er jo så viktig med litt kvalitetstid med gode venner innimellom hverdsgens kjas og mas. Det gjør godt for både hodet og kroppen å senke skuldrene litt sammen med noen man setter pris på.


Til anledningen lagde jeg en ostekake, som falt godt i smak hos alle. Kanskje du vil prøve denne i dag? Det er jo lillelørdag.. Ingredienslisten er selvfølgelig av det litt sunnere slaget, og den er helt fri for sukker. Kaken blir nydelig frisk og kremet i konsistensen.

Bunn:

150 g granola ( jeg brukte denne: https://www.toro.no/vaare-produkter/bare-bra-supergranola-med-hasselnott-kokos/ )

20 g myk margarin f.eks soft flora


Kjør alt i en foodprosessor/blender, og trykk ut i en kakeform uten bunn som du plasserer direkte på serveringsfatet.


Fyll:

300 g philadelfia light

300 g mager kesam

50 g sukrinmelis

0,25 dl fun light bringebær

0,25 dl vann

4 gelatinplater


Bløtlegg gelatinplatene 5 min. Kok opp saft og vann, og tilsett gelatinplatene. Avkjøl til romtemperatur. Pisk philadelfia, kesam og sukrinmelis godt sammen før du blander inn den avkjølte saften. Hell massen over bunnen og sett kaldt et par timer.


Gelelokk:

0,5 dl fun light bringebær

1,5 dl vann

3 gelatinplater


Bløtlegg gelatinplatene i 5 min. Kok opp vann og saft, og tilsett platene. Avkjøl til romtemperatur og hell over den avkjølte kaken. Sett i kjøleskapet, og kaken er klar etter et par timer når geleen har stivnet.Næringsinnhold per stykke om du deler kaken i 12 stykker:

Kcal: 134

Protein: 6,5 g

Karbohydrat: 7,5 g

Fett: 8 g


- Elisabeth  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com