Vegetarcurry

Vegetarmat er i vinden som aldri før, og det er jo så mye godt og sunt man kan lage. Som denne enkle curryen for eksempel. Her får man masse næringsrike grønnsaker og mye god smak. Jeg ville ha ekstra protein i måltidet og hadde proteinbrød av egg, cottage cheese og havregryn ved siden av. Om du vil ha en helt vegansk middag kan du ha annet tilbehør, som for eksempel ris eller annet brød.

Ingredienser (2 porsjoner):

100 g løk

2 hvitløksfedd

1 ss olje

230 g grønne linser (1 boks)

200 g blomkål

100 g gulrot

50 g sukkererter

2 dl lett kokosmelk

50 g green curry paste


Start med å finhakke løk og hvitløk og fres i olje rett i gryta. Tilsett currypaste, kokosmelk og halvparten av linsene. Kjør med stavmikser til en fin masse. Kok opp og tilsett blomkål og gulrot i passende biter. La det stå å småputre til grønnsakene er møre. Tilsett resten av linsene og sukkerertene mot slutten av koketiden.


Næringsinnhold per porsjon:

Kcal: 301

Protein: 11 g

Karbohydrat: 27 g

Fett: 14 g


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram


- Elisabeth


  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com