Tanker om jul, mat og kropp + min julegave til dere!

Julen nærmer seg med stormskritt, og for en gangs skyld er jeg faktisk godt i gang med julegavene før desember er i gang. Jeg har hatt en tendes til å stresshandle de siste dagene før jul tidligere, og har vært like sint på meg selv hvert år. Julehandel skal jo være noe hyggelig, og ikke en stressfaktor.

Julen bringer også med seg masse god mat og søtsaker, og mange synes det er selve høydepunktet med julen. Men for noen kan dette gjøre julen til en utfordring. Det er nok dessverre ikke så uvanlig at det med julemat, i likhet med julegaver, blir en stressfaktor. Mange er redd for å legge på seg, miste kontrollen, ødelegge dietten, komme ut av gode rutiner osv. Jeg synes dette er veldig trist, og at man bør kunne kose seg i høytiden, men har full forståelse for at det for mange faktisk er vanskelig. Løsningen på det er nok så enkelt og så vanskelig som å prøve å senke skuldrene litt, ikke analysere så mye, og å fortsette med gode rutiner i januar, uten noe form for stressdiett. Det man spiser mellom jul og nyttår har faktisk ingenting å si.


Når det er sagt så har jeg inntrykk av at julen blir lenger og lenger for hvert år. Julemat og godteri kommer i butikkene veldig tidlig, og det er masse arrangement i førjulstiden, og fristelser overalt. Jeg tenker at det er kanskje her man kan prøve å begrense seg litt. Så kan man heller kose seg med skikkelig god samvittighet når julen faktisk kommer.


For å gjøre det litt enklere å begrense inntak av sukker o.l før jul, uten at det skal gå på bekostning av kosen, holder jeg på med siste finpuss på en liten julegave til dere. Nemlig et julehefte med 7 slag sukkerfri julesnop som kan nytes med god samvittighet i adventstiden. Mange av disse egner seg også supert som f.eks vertinnegave eller som en liten spiselig julegave.


Følg med på bloggen/instagram/ facebook første søndag i advent om du vil ha denne julegaven av meg!


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com