Synes du sunn mat er dyrt? - 5 tips for å gjøre handelen billigere!

Mange har en formening at det å legge om til et sunnere kosthold ikke bare er slankende for kroppen, men også for bankkontoen. Det trenger ikke nødvendigvis å være tilfelle. Det finnes både dyre og billigere alternativer som er sunne, akkurat som med det mindre sunne. Sjokolade og takeaway er i allefall dyrt. Bare se på luksusfellen på TV3, det er sjeldent brokkolien som er synderen i matbudsjettet, men heller dårlig planlegging og kjappe løsninger.


I dag tenkte jeg å dele noen tips til hvordan du kan få mest mulig av den sunne maten for minst mulig penger. For ingen er vel interessert i å bruke mer penger enn man må?

1) Unngå å kaste mat; Planlegg slik at du kan bruke samme ingredienser til flere middager samme uke, så slipper du så mye rester. Får du likevel rester av noe, kan det meste fryses!


2) Handle frukt og grønnsaker i sesong; Pris på frukt og grønt varierer ut i fra tid på året. Merk deg dette og velg det som er i sesong til en hver tid.


3) Handle på tilbud; Hold deg oppdatert på hva som er på tilbud. Her er det mye å spare. Kjøp gjerne litt ekstra av ting som kan puttes i fryseren.


4) Vær en matredder; De aller fleste butikker har en egen disk med varer som nærmer seg "best før" dato, med prisreduksjon på 40-50%. Her kan man finne mye bra, samtidig som det er bra for miljøet at butikken ikke ender opp med å kaste maten. Spis varene samme dag eller putt i fryseren. Mye holder seg også mye lenger enn "best før", som f.eks yoghurt o.l.


5) Merk deg hvilke matvarer som gir mye næring for pengene; Eksempel på dette er egg, bønner og havregryn. Inkluder slike matvarer i ditt daglige kosthold.


Da er det bare å fråtse i sunn og god mat, uten at det går utover økonomien!


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com