Suppen som gjør deg brun

Da er høsten i gang for fullt her i Trondheim. Litt tidlig, men det får så være. Det er mange positive ting med høsten, som den friske gode luften, fine farger, mørke kvelder med tente lys, og ikke minst varmende og gode supper. I dag har jeg en nydelig søtpotetsuppe med spicy kyllingboller til dere.


Så må jeg vel også forklare overskriften litt nærmere; per porsjon inneholder denne suppen dobbelt så mye betakaroten som en dagsdose av noen av de mest populære betakaroten-tilskuddene på markedet. Så hvis produsentene av disse tilskuddene kan selge inn at du blir brun av dem, så kan vel jeg selge inn denne suppen på samme måte?

Her kommer oppskriften:


Ingredienser (2 porsjoner)

300 g søtpotet

100 g gulrot

5 g ingefær

2 dl lett kokosmelk

3 dl vann

1 terning kyllingbuljong


Bland kokosmelk, vann og buljong i en kaserolle. Tilsett raspet ingefær og søtpotet og gulrot i små biter. Kok opp alt sammen og la koke i ca 10 minutter til bitene er møre. Kjør så alt med stavmikser til en glatt suppe.


Kyllingboller:

200 g kyllingkjøttdeig

1 ts cayennepepper

1 ts paprikakrydder

1/4 ts salt

1 ss olje (til steking)


Blandes godt og stekes i stekepanne før de has i suppen. Server gjerne med nystekte grove rundstykker til.


Næringsinnhold per porsjon suppe:

Kcal: 400

Protein: 22 g

Karbohydrat: 28 g

Fett: 20 g


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com