Supermat til 50 øre per porsjon- og 3 smakfulle måter å få det i seg på!


Det er mye snakk om supermat nå for tiden, men hva er egentlig det? Wikipedia definerer det som "mat som er spesielt rik på blant annet vitaminer og mineraler". Andre definisjoner jeg har lest går på at det er matvarer som gir eksepsjonelle helseeffekter, også utover innholdet av vitaminer og mineraler. På folkemunne ser vel folk flest på supermat som noe man kjøper på helsekost, som produktene på bildet over her. Men det er altså ikke noen beskyttet tittel. Hvor stor effekt det har er det delte meninger om. Mens noen mener dette er helt uunværlig, mener andre det er oppskrytt og helt unødvendig. Men at det er kostbart, kan vel de fleste være enige om.


Jeg er en av dem som mener supermaten på helsekost er veldig oppskrytt, og overflødig på toppen av et bra kosthold. Jeg vil heller bruke pengene mine på andre ting. Jeg mener også at all "supermat" kroppen vår trenger, er tilgjengelig på dagligvarebutikken til en billig penge. Ingefær er en slik matvare.

Ingefær har fra gammelt av blitt brukt som medisin, og det sies at det blandt annet skal hjelpe mot kvalme, forkjølelse, overvekt, støle muskler ++ På lik linje som med helsekostproduktenes effekt, er vel dette også forholdsvis lite dokumentert, og noe folk har delte meninger om. Men at den rare roten er sunn, det er den. Og det føles litt bedre at noe kanskje kan ha en effekt hvis det koster 6 kroner å kjøpe (om du kjøper løsvekt), enn om det koster flere 100- lapper på helsekosten. I tillegg smaker det skikkelig godt!SÅ, hvordan kan du få i deg denne "supermaten"? Her er 3 smakfulle forslag:


1) I en nydelig wok.


2) I en suppe som attpåtil kan booste brunfargen din!


3) Lag deg en krydderkake på 5 minutter neste gang du er litt fysen.


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram!


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com