Sunnere brownies

Det er lillelørdag, og helt på sin plass med en kakeoppskrift.


Jeg husker det var i vinden en periode for noen år siden å bake med sorte og hvite bønner. Jeg prøvde det en gang, men det ble med den ene gangen, for den kaken ble virkelig ikke god. Nå har jeg kommet over den litt kjipe opplevelsen og fikk lyst til å prøve igjen. Kidneybønner var det jeg hadde i skapet, så de ble de heldige utvalgte til å bli kakeingrediens. Jeg ble skikkelig positivt overrasket når jeg smakte på kaken, den var faktisk utrolig god. Kompakt og saftig konsistens, og nydelig søt sjokoladesmak. Tør du å prøve?



Ingredienser

200g kidneybønner

2 egg

40g sukrin gold

30g smør

15g kakao

15g vaniljeprotein (kan sikkert byttes ut med noe mel+ litt ekstra søtning)

2 ss melk


Mos bønnene og eggene godt med en stavmikser (veldig viktig å få ut alle klumpene her). Tilsett resten av ingrediensene og mix litt til med stavmikseren. Helles i en brødform med bakepapir og stekes ca 12-15 minutter på 200 grader.


Jeg synes den er best når den er kjøleskapskald, så det anbefales om du klarer å vente så lenge.


Næringsinnhold per stykke om du deler kaken i 8:

Kcal: 97

Protein: 6 g

Karbohydrat: 4 g

Fett: 6 g


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com