• Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com

Sunnere blondies med sjokoladebiter

Visste du at brownies uten sjokolade kalles blondies?


Etter å ha kjørt avstemming på instagram om hva som var ønskelig som blogginnlegg nummer 100, var det klar tale med hele 77% stemmer på kake. Jeg har derfor kokkelert meg frem til en nydelig og sunnere versjon av nettopp blondies. Men ettersom jeg er sjokoholiker klarte jeg ikke helt å droppe sjokoladen, så den er med som deilige crunchy biter i den silkemyke kaken.


Det mest beskrivende for hva denne kaken smaker, er cookie dough. Så det bør du like om du hiver deg rundt og lager denne (men hvem er det som ikke liker det liksom??)

Ingredienser:

1 egg

1 boks (240 g) hermetiske kikerter

100 g mager vaniljekesam (sukkerfri om du vil)

60 g sukrin gold

40 g havremel

50 g hakket mørk sjokolade (sukkerfri om du vil)


Start med å bruke stavmikser på egg, kikerter og vaniljekesam. Sørg for å få en helt jevn masse. Bland så inn sukrin gold, havremel og hakket sjokolade.


Bruk en firkantet form på ca 23*23 eller noe som tilsvarer ca samme størrelse. Kle den med bakepapir før du har i røra. Stek kaken på 175 grader i ca 25 minutter. Den skal fortsatt være myk.


Næringsinnhold per stykke (om du deler den i 9 ruter):

Kcal: 95

Protein: 5 g

Karbohydrat: 11 g

Fett: 3 g


Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram

- Elisabeth