Sunn og familievennlig middag til 12 kroner per porsjon?

Jepp, det er mulig. At det ikke trenger å være dyrt å spise sunt er noe jeg er veldig opptatt av. Og ekstra relevant er det kanskje nå i den tiden vi er i, hvor mange har mistet inntekt og det samtidig er veldig viktig å få i seg sunn mat.


Tomatsuppe er noe de aller fleste liker, og kan være en fullverdig middag for store og små. Tomat har masse gode vitaminer og antioksidanter (ja, også de hermetiske), og om du legger til egg og fullkorsnpasta får du også sunt fett, protein og grove karbohydrater.


Og siden jeg er litt nerd, regnet jeg på prisen på min variant, og fant ut at du kan komme unna med 12 kroner per porsjon. Da er det virkelig ingen unnskyldning at sunn mat er dyrt. (Prisen baserer seg på innkjøp av billigste alternativ på rema 1000.)


Prøv gjerne oppskriften min som gir en mild og barnevennlig suppe. Den kan selvfølgelig spices opp med f.eks hvitløk, chili eller andre krydder du liker om du ønsker det.

Ingredienser til 4 porsjoner:

1 ss olje

100 g løk

100 g gulrot

100 g tomatpurè

800 g hermetiske hakkede tomater

1 dl vann

1 terning grønnsaksbuljong

4 dl lettmelk

100 g fullkornsmakaroni

4 egg


Blankstek løken i olje i en kaserolle. Tilsett tomatpurè og fres den et par minutter før du tilsetter hakkede tomater, vann, buljongterning og gulrot. La det småputre i ca 10 min, mens du koker egg og makaroni. Kjør gjennom suppen en runde med stavmikser før du tilsetter melk og lar den varme seg godt opp igjen. Tilsett makaroni og egg rett før servering.


Næringsinnhold per porsjon:

Kcal: 335

Protein: 18 g

Karbohydrat: 35 g

Fett: 13 g


Server gjerne med noe godt brød til for et enda mer mettende måltid.


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com