• Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com

Sukkerfri appelsinkake med ostekrem

Søndag er en perfekt dag for kake, er du ikke enig? Er du heldig så har du ingrediensene til denne saftige appelsinkaken i hus, og det er bare å hive seg rundt å bake. Hvis ikke kan du spare oppskriften til en annen dag. Denne har nemlig så bra næringsinnhold at den fint spises midt i uka også.


Ingredienser:

2 egg

50 g sukrinmelis

150 gram mager kesam

100 g havremel

2 ts natron

Saften av 1/2 appelsin

1 ts finraspet appelsinskall


Pisk egg og sukrinmelis til eggedosis (blir ikke like fluffy som med sukker). Bland i mager kesam, deretter det tørre og appelsinsaft og skall til slutt. Hell over i en liten form (jeg brukte en brødform) med bakepapir, og stek på 175 grader i ca 25 minutter.


Ostekrem:

100 g philadelfia light

30 g sukrinmelis

2 ss appelsinsaft


Rør godt så kremen blir fri for klumper. Kaken bør være avkjølt før kremen has på.


Næringsinnhold per stykke (1/8 av kaken):

Kcal: 106

Protein: 6 g

Karbohydrat: 9,5 g

Fett: 4,5 g


Håper det smaker!


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram, så får du et hint om nye innlegg. Det kommer også noen oppdateringer der som ikke blir med på bloggen.


- Elisabeth