Sukkerfri appelsinkake med ostekrem

Søndag er en perfekt dag for kake, er du ikke enig? Er du heldig så har du ingrediensene til denne saftige appelsinkaken i hus, og det er bare å hive seg rundt å bake. Hvis ikke kan du spare oppskriften til en annen dag. Denne har nemlig så bra næringsinnhold at den fint spises midt i uka også.


Ingredienser:

2 egg

50 g sukrinmelis

150 gram mager kesam

100 g havremel

2 ts natron

Saften av 1/2 appelsin

1 ts finraspet appelsinskall


Pisk egg og sukrinmelis til eggedosis (blir ikke like fluffy som med sukker). Bland i mager kesam, deretter det tørre og appelsinsaft og skall til slutt. Hell over i en liten form (jeg brukte en brødform) med bakepapir, og stek på 175 grader i ca 25 minutter.


Ostekrem:

100 g philadelfia light

30 g sukrinmelis

2 ss appelsinsaft


Rør godt så kremen blir fri for klumper. Kaken bør være avkjølt før kremen has på.


Næringsinnhold per stykke (1/8 av kaken):

Kcal: 106

Protein: 6 g

Karbohydrat: 9,5 g

Fett: 4,5 g


Håper det smaker!


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram, så får du et hint om nye innlegg. Det kommer også noen oppdateringer der som ikke blir med på bloggen.


- Elisabeth


  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com