Smartkarbopizza med mager hvitløksdressing

Jeg har laget mange versjoner av sunnere pizzabunner opp igjennom, ettersom jeg elsker pizza, men magen ikke er så glad i hvetemel og gjær. Denne bunnen er nok en av favorittene. Du smaker at den er grov, men på en god måte synes jeg! Bunnen inneholder også blomkål, men den lover jeg du ikke merker noe til, det er blindtestet på pizzagjester. Du kan selvfølgelig bruke det du liker best som fyll, men her får du den klassiske kjøttdeigvarianten.


Bunn:

1 egg

200 g blomkål (ferdig kokt/dampet)

150 g havremel

0,5 dl vann

2 ts bakepulver

2 ts oregano


Sett ovnen til 200 grader. Kjør blomkål og egg med stavmikser eller blender til en klumpfri røre før du blander inn resten av ingrediensene. Smør deigen utover en bakepapirkledd langpanne (smør tynt så den dekker hele pannen). Forstek bunnen i 15 minutter mens du lager fyllet.

Fyll:

400 g karbonadedeig

100 g tomatpure

400 g hakkede tomater

1 hvitløksfedd (raspet eller presset)

salt og pepper

200 g revet ost til topping


Hvitløksdressing:

150 g mager kesam

1 ts majones

1 hvitløksfedd (raspet eller presset)

salt og pepper


Stek karbonadedeigen, tilsett tomatpure og hvitløk og stek videre 1 minutt før du tilsetter hakkede tomater. Smak til med salt og pepper. Fordel fyllet utover den forstekte pizzabunnen og topp med revet ost. Stek videre til osten er gylden, ca 15 minutter. Rør sammen hvitløksdressingen imens.


Næringsinnhold per stykke om du deler pizzaen i 12:

Kcal: 166

Protein: 15 g

Karbohydrat: 11 g

Fett: 7 g


Vel bekomme!


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram, så får du et hint om nye innlegg. Det kommer også noen oppdateringer der som ikke blir med på bloggen.


- Elisabeth


  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com