Slik sikrer du deg resultater av hjemmetreningen

Nå har alle landets treningssentre vært stengt i over en uke, og det ser ut til at veldig mange gjør en helt super innsats med å få inn treningsøkter hjemme og/eller ute. Det florerer også av inspirasjonsøkter på blogger, facebook og instagram. I og med at det er utallige treningsøkter å finne der ute fra før, så tenkte jeg at jeg istedet for å legge ut nok ei økt, kan bidra med noen tips til hvordan du kan sikre progresjon i treningen din.

Progresjon er nøkkelen til resultater, og resultater er, for mange av oss, viktig for å holde på motivasjonen. Og mange vil nok synes det er vanskeligere å få til progresjon når man trener hjemme, særlig ved styrketrening, på grunn av mangel på vekter man kan bruke for å øke motstanden. Men det finnes andre måter å sørge for progresjon på. Du kan for eksempel;


1) Øke antall repetisjoner: Den enkleste måten å få progresjon uten å øke ytre motstand, og noe de fleste sikkert benytter seg av. Men husk at det på et tidspunkt begynner å gå over til mer og mer ren kondisjonstrening når du klarer veldig mange repetisjoner av øvelsen.


2) Øke tempo: Jobbe mer eksplosivt. Du kan for eksempel måle dette ved å ha arbeidsperioder på 30-40 sek på hver øvelse og telle hvor mange repetisjoner du rekker.


3) Senke tempo: Jepp, det motsatte av punkt 2. Hvis du jobber med samme vekt som forrige økt, og samme antall repetisjoner, vil du belaste musklene mer ved å kjøre roligere tempo på hver repetisjon. Tiden muskelen er under belastning vil da øke.


4) Øke antall sett: Øk gjerne antall sett når du jobber med mindre belastning enn du er vant med for å øke den totale belastningen. Selvfølgelig innenfor rimelighetens grenser, så du slipper å bruke hele dagen på økta.


5) Kjøre supersett: Sett sammen to og to øvelser. Et eksempel kan være å først kjøre 10 utfall, for så å gå direkte over til 10 etbens hofteløft på samme ben før du bytter side. Begge disse øvelsene er gode øvelser for setet og du vil dermed få utfordret setemusklene ekstra ved å ikke ha pause i mellom.


6) Ta kortere pauser: Ta gjerne tiden. Du blir raskere klar for nytt sett etterhvert som du blir sterkere.


Skriv gjerne ned øktene du gjennomfører, så er det enklere å følge med på progresjonen du har. God trening!


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram

- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com