Sjoko-bananmuffins - perfekt i tursekken til små og store

Hei og god påske! Håper dere koser dere og at påskestemningen er tilstede, omstendighetene til tross. To ting som hører påsken med for min del er turer og god mat, gjerne i kombinasjon. I dag ble det laget bananmuffins her i huset, og oppskriften må jeg innom her for å dele med dere. For dette er både den enkleste og den mest vellykede varianten av bananmuffins jeg har laget. De ble så luftige og saftige på samme tid, og smaken var nydelig.


Muffinsene passer perfekt til å ta med ut på tur. Ikke nødvendigvis istedet for kvikklunsjen, men kanskje i tillegg? For det kan være fint med et litt mer næringsrikt alternativ også, for å holde på energien for liten og stor. Jeg tipper disse blir populære hos barna, de gikk i alle fall ned på høykant hos minstemann her i huset.


Ingredienser (til 8 muffins): 2 egg

200 g banan*

80 g protein- og fibermel

2 ts natron

4 ts kakaopulver


Sett ovnen på 175 grader over- og undervarme. Kjør alle ingrediensene sammen med f.eks stavmikser eller blender, til du har en jevn røre. Fordel røren i små muffinsformer i et muffinsbrett. Stekes midt i ovnen i ca 15-18 minutter.


* Jo modnere banan jo søtere og mer utpreget banansmak får du. Jeg liker å bruke bananer som er sånn midt på treet så ikke banansmaken tar helt overhånd, men dette vurderer du selv.


Næringsinnhold per stykk:

Kcal: 78

Protein: 4 g

Karbohydrat: 10 g

Fett: 2 gTag meg gjerne på instagram om du prøver oppskriften. Fortsatt god påske!


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com