Scones med gulrot,ost og skinke

En grå søndag er en fin anledning til å bruke litt tid på kjøkkenet, og fylle huset med deilig lukt av fersk bakst. Om du som meg synes gjærbakst kan være litt i overkant tidkrevende, har jeg et forslag til et godt alternativ, nemlig scones. Disse krever ingen heving, og er raske å slenge sammen. I disse sconesene har jeg fått sneket inn både litt grønnsaker og ekstra proteiner, slik at de fungerer fint som et måltid i seg selv. Perfekt å ha med i matpakken på skole, jobb eller ut på tur den kommende uken.


Ingredienser (8 scones)

1 egg

100 g cottage cheese (original)

100 g siktet hvetemel

100 g fin sammalt hvete

2 ts bakepulver

100 g raspet gulrot

100 g raspet ost

80 g skinke i strimler

1 dl melk


Kjør egg og cottage cheese med stavmikser til du får en fin masse, før du heller det over i bakebollen. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt til du får en klissete deig, bruk gjerne hendene.

Dryss litt mel på en bakepapirkledd stekeplate. Del deigen i to og klem utover til to flate sirkler. Strø på ost og skjær nesten helt igjennom hver sirkel så du får 4 deler. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 18-20 minutter. Avkjøl på rist.


Sconesene blir ganske kompakte. Jeg synes de er best sånn, det gjør dem liksom enda saftigere. Men om du vil ha dem luftigere kan du prøve å bruke natron i stedet for bakepulver.


Næringsinnhold per scone:

Kcal: 172

Protein: 12 g

Karbohydrat: 17 g

Fett: 6 g


- Elisabeth


  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com