Saftig proteinbrød med valnøtter (elte- og hevefritt)

Da fikk jeg til et nydelig proteinbrød på andre forsøk (se første forsøk her). Dette ble supersaftig og godt. Det er ganske lavt, og gir små brødskiver, men metter til gjengjeld veldig bra. Jeg ble helt hekta på å spise dette med peanøttsmør mens det enda var varmt! Det smakte forsåvidt like godt dagen etterpå. Jeg oppbevarte det i kjøleskapet ettersom det inneholder cottage cheese. Vet ikke om det var nødvendig, noen som vet?

Ingredienser (1 brød)

2 egg

300 g mager cottage cheese

100 g havremel

100 g havregryn

2 ts bakepulver

1 dl vann

30 g valnøtter


Kjør egg og cottage cheese med stavmikser eller blender til en fin masse. Tilsett de tørre ingrediensene og vann. Govhakk valnøttene og ha i til slutt. Bruk en liten brødform med bakepapir oppi. Stek på 200 grader, midt i ovnen i 30-35 minutter.


Næringsinnhold for hele brødet:

Kcal: 1394

Protein: 84 g

Karbohydrat: 132 g

Fett: 54 g


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram, så får du et hint om nye innlegg. Det kommer også noen oppdateringer der som ikke blir med på bloggen.


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com