Proteinrik eplekake- ekstra søt og saftig med min hemmelige ingrediens

Det er fortsatt masse deilige norske epler i butikkene, og høst er eplekaketid. Denne ble utrolig god, og er, som det meste annet på denne bloggen, uten sukker og med en god dose proteiner.

Ingredienser:

2 egg

40 g sukrin gold

100 g mager kesam

100 g havremel

3 dl grovrevet eple

2 ts bakepulver

2 ts kanel

1 boks (190 g) proteinpudding vanilje


Pisk sukrin gold og egg til eggedosis, før du blander i resten av ingrediensene, bortsett fra proteinpuddingen (det er denne som er den hemmelige ingrediensen som gjør kaken ekstra saftig og søt). Ha kakerøren i en 24 cm rund kakeform. Ha over proteinpuddingen i små topper oppå kakerøra før du setter den i ovnen. Stek på 175 grader i 15 minutter.

Proteinpuddingen smelter i ovnen og trekker litt inn i kaken så du får ekstra søte og litt klissete områder i kaken. Såå godt! Denne smaker aller best varm som alle andre eplekaker, men er også veldig god når den er avkjølt. Server eventuelt med vaniljeis eller sukkerfri vaniljesaus som på bildet, men det er ikke nødvendig da du også får vanilje innbakt i kaken.


Næringsinnhold per stykke (1/8 av kaken)

Kcal: 100

Protein: 7 g

Karbohydrat: 11 g

Fett: 3 g


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram, så får du et hint om nye innlegg. Det kommer også noen oppdateringer der som ikke blir med på bloggen.


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com