Nyttårsforsett

Riktig godt nyttår kjære leser! Har du satt deg noen nyttårsforsett?

Jeg har vært litt ambivalent i forhold til nyttårsforsett, og har ikke hatt noen de siste årene. På en måte føler jeg at det blir litt det samme som at alle livsstilsendringer må skje enten på en mandag eller ved månedskifte. Om man tenker på å begynne å trene i november, er det dumt å tenke at det får bli nyttårsforsettet. Det er å sette begrensniger for seg selv. For den endringen du har lyst til å gjøre i livet ditt, synes jeg du skal ta fatt på med en gang. Starte i det små. For det vil alltid være hindringer og grunner til å utsette, men det er ingen andre enn oss selv som blir lurt av dette. I tillegg tror jeg mange setter seg urealistiske mål, for nyttårsforsett skal jo liksom være noe skikkelig bra. Da blir man fort skuffet og mestringsfølelsen uteblir.


Til tross for dette har jeg nå funnet ut at jeg har lyst å ha nyttårsforsett i år. For jeg er absolutt positiv til å ha et eller flere mål å jobbe mot i hverdagen. Et bra nytttårsforsett synes jeg kjennetegnes av at;


- Det er realistisk å oppnå i DIN livssituasjon.

- Det er noe du ønsker, og ikke noe du tror forventes av deg.

- Det er konkret og enkelt å forholde seg til.


Jeg har satt meg 2 nyttårsforsett i år basert på punktene over:


1) Spise fisk til middag MINST 1 gang per uke. Mange vil kanskje synes dette er et veldig beskjedent mål, men for meg er det en forbedring. Og hvem vet, kanskje vil det gjøre at jeg blir mer glad i fisk og får lyst til å spise det til middag både to og tre ganger i uka.


2) Doble antall lesere på bloggen før juni 2020. Hjelp meg gjerne å nå målet mitt ved å tipse venner om bloggen, eller ved å dele og kommentere på facebook for eksempel.


Hvis du ikke har nyttårsforsett enda, er det ikke for sent å bestemme seg for et nå. Det trenger absolutt ikke å være noe stort, og du trenger heller ikke å dele det med noen om du ikke vil det. Men skriv det gjerne ned, det gjør nemlig at du føler deg mer forpliktet. Lykke til!


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram!


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com