Middagstips til kjøttfri mandag

Mange har i løpet av de siste årene adoptert kjøttfri mandag som en fast rutine i sitt kosthold, i hovedsak av hensyn til miljøet. Jeg for min del praktiserer ikke dette, da jeg ikke ønsker å låse meg til noe i mitt kosthold som jeg gjøre. Det betyr ikke at jeg ikke tenker på kjøttintaket, men heller at jeg ønsker fleksibilitet. Denne vegetariske (og forsåvidt veganske) middagen spiste jeg derfor forrige torsdag. Men ettersom jeg vet at kjøttfri mandag er noe mange ønsker å gjennomføre, men kanskje av og til synes er vanskelig, får dere presentert denne som et tips til dagens middag.

Ingredienser (2 porsjoner)

160 g fullkornsspaghetti

400 g hakkede tomater

2 ss tomatpure

50 g løk

50 g gulrot

2 hvitløksfedd (finhakket)

1 ts oregano

Salt og valgfritt søtningsmiddel (sukrin/splenda/sukker m.m) i ønsket mengde.

230 g røde linser (ferdig kokt eller hermetisk)

1 ss olje


Stek løk og hvitløk blank i olje, før du tilsetter tomatpureen i panna og steker litt til. Tilsett så hakkede tomater og gulrot i små biter. La småkoke i 15-20 minutter. Kok pasta som anvist på pakken i mens. Når sausen er ferdig å koke kjører du det hele med stavmikser, tilsetter oregano og smaker til med salt og søtning. Varm opp linsene i sausen og maten er klar.


Håper det smaker!Næringsinnhold per porsjon:

Kcal: 508

Protein: 21 g

Karbohydrater: 21 g

Fett: 8 g


PS: Har du det travelt denne mandagen kan du bruke pastasaus på glass (f.eks dolmio) og ha ferdig kjøttfri middag på den tiden det tar å koke pastaen.


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com