Mager blomkålsuppe med sprøstekt spekeskinke

Det finnes mange gode grunner til å spise mer blomkål. Den inneholder svært mye fiber, samt mineraler som folat og kalium. Blomkål er også en super kilde til c-vitamin, og inneholder faktisk mer c-vitamin enn appelsinen, som er så kjent for nettopp det.


En fin måte å få i seg massevis av denne supergrønnsaken på er den folkekjære blomkålsuppen. Ettersom blomkålsuppe som regel er full av mettet fett og kalorier, i tillegg til den sunne blomkålen, har jeg en oppskrift på en magrere variant til dere i dag. Denne er fortsatt kremet og full av smak, men med litt mindre fett.

2 porsjoner:

600 g blomkål

2 dl vann

2 terninger kyllingbuljong

2 hvitløksfedd

2 dl lettmelk

100 g drømmelett

60 g lettere spekeskinke


Slik gjør du:

Del blomkålen i buketter og legg i en kaserolle. Tilsett vann, buljong og finraspet hvitløk. Kok under lokk i ca 10 minutter til blomkålen er mør. I mens steker du spekeskinke i små biter, på middels varme i tørr stekepanne.


Når blomkålen er mør, bruk stavmikser til å blande blomkålen med vannet til en fin masse. Rør inn melk og drømmelett. Sett tilbake på plata en liten stund så suppen blir skikkelig varm, men pass på så den ikke koker.


Næringsinnhold per porsjon:

Kcal: 213

Protein: 22 g

Karbohydrat: 14 g

Fett: 5,5 g


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram, så får du et hint om nye innlegg. Det kommer også noen oppdateringer der som ikke blir med på bloggen.


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com