Mørk sjokoladekake

Lyst på noe godt til søndagskaffen med litt bedre samvittghet? Denne kaken har en mørk og kraftig smak og er ikke så veldig søt. Den passer dermed utmerket for deg som er glad i mørk sjokolade. Jeg anbefaler noe friskt tilbehør til, som for eksempel vaniljekesam og bær.

Ingredienser:

3 egg

250 g mager kesam vanilje (eller kesam vanilje UTEN for helt sukkerfri kake)

50 g sukrin gold

60 g hvetemel (eller annen tørrvare)

30 g havremel

35 g kakaopulver

2 ts vaniljesukker (kan sløyfes for helt sukkerfri kake)

2 ts bakepulver

1 ts pulverkaffe + 1 ss kokende vann


Sett ovnen til 200 grader. Pisk eggedosis av egg og sukrin. Bland inn kesamen. Ha i de tørre ingrediensene gjennom en sikt og bland inn. Tilsett kaffen til slutt. Hell røren i en 24 cm form med bakepapir i bunnen. Stek kaken i ca 20-25 minutter. Den kan med fordel være litt fuktig i midten.

Næringsinnhold per stykke (1/12)

Kcal: 79

Protein: 5 g

Karbohydrat: 8 g

Fett: 3 g


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com