Luftig sjokolademousse - 45 kalorier per porsjon

Forskning viser at det ikke er mulig å bli avhengig av sukker. Men jeg opplever uansett at perioder med mye sukker, trigger lysten på noe søtt. I påsken er det ofte mye godsaker, og om du også har søtsug nå som påsken er over, vil jeg tipse deg om denne godsaken.


Fikk du med deg bringebærmoussen? Vel, jeg måtte lage en sjokoladevariant også. Fordi det meste er bedre med sjokolade..


Oppskriften er til 1 porsjon, men gang den gjerne opp og lag en stor bolle når du først er i gang. Spar eggeplommene til omelett, vafler e.l. Her går de i smoothiene til mini for å gjøre dem ekstra næringsrike.



Ingredienser per porsjon:

1 eggehvite

2 ts sukrinmelis

1 ts kakaopulver

1 gelatinplate

0,25 dl melk


Start med å bløtlegge gelatinen 5 minutter i kaldt vann. Varm opp melken til kokepunktet og rør ut gelatinen i melken. Avkjøl til romtemperatur.


Stivpisk eggehvite sammen med sukrinmelis og kakaopulver. Tilsett så melken i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Sett kjølig et par timen til moussen har stivnet.


Næringsinnhold per porsjon:

Kcal: 45

Protein: 6 g

Karbohydrat: 2 g

Fett: 1 g


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com