Kremet kyllingpasta

Jeg tror jeg skal bli italiener i mitt neste liv. Jeg kunne lett ha levd på pizza og pasta, det er såå godt og finnes i så mange varianter. Denne her er en favoritt hos meg;

Ingredienser til 4 porsjoner:

400 g kyllingfilet

2 ss olje til steking

1 pakke (140 g) kalkunbacon

200 g fullkornspasta

100 g løk

100 g gulrot

800 g hakkede tomater

100 g philadelphia light

1 ss oregano + evt salt* og annet krydder du liker


Kok pasta som anvist på pakken. Stek kalkunbacon i tørr panne på middels varme til det er litt sprøtt (blir ikke fullt like sprøtt som vanlig bacon). Stek så kylling i olje og tilsett løk og gulrot i biter mot slutten. Tilsett hakkede tomater og krydder i panna og la det putre i 5 minutter før du slår av varmen og blander inn philadelphia. Bland gjerne pastaen inn i sausen før servering, men vent med baconet til å toppe med.


* Jeg brukte tidligere en del salt i og på mat, men har funnet ut at dette bare er en uvane. Jeg har redusert saltmengden betraktelig på grunn av mini, men merker nå at jeg ikke trenger så mye salt i maten selv. Jeg synes fort det blir for salt rett og slett. Så om du også salter mye, er mitt tips til deg å prøve å kutte litt en periode og se om du egentlig savner det. De aller fleste av oss får i oss for mye salt.


Næringsinnhold per porsjon:

Kcal: 486

Protein 39 g

Karbohydrat: 47 g

Fett: 14 g


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram

- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com