Kjøttdeiggrateng med snikgrønnsaker- perfekt for kresne barn!

I morgen er det mandag, og en fin mulighet til å sette standarden for uka med innkjøp av sunn og god mat. Om jeg var deg ville jeg sørget for å handle inn ingrediensene til denne retten. Den var virkelig kjempegod. I tillegg inneholder en porsjon over 300 gram grønnsaker (3 av 5 om dagen), uten at man egentlig merker noe særlig til det. Dette vil jeg si er en perfekt mulighet for de som sliter med å få i barna grønnsaker, til å ha en fredelig stund rundt middagsbordet.


Ingredienser til 3 porsjoner:

400 g karbonadedeig

100 g tomatpure

400 g hermetiske tomater

100 g gulrot

100 g løk

2-3 hvitløksfedd


400 g potet

400 g blomkål

50 g philadelfia light

salt og pepper

100 g revet ost


Slik gjør du:

Start med å koke potet og blomkål i små biter. Stek karbonadedeig sammen med finhakket løk, gulrot og hvitløk. Tilsett tomatpure mot slutten og stek litt til før du tilsetter hakkede tomater og smaker til med salt og pepper. Fordel kjøttsausen i en ildfast form.


Når potet- og blomkålbitenen er møre, moser du dem med stavmikser sammen med philadelphia, og litt salt og pepper. Fordel mosen over kjøttsausen og topp med revet ost og eventuelt oregano.


Stek midt i ovnen på 200 grader til osten er gylden (ca 20 minutter)


Det smaker godt med salat til, men det trengs ingen dårlig samvittighet for å droppe det, siden gratengen inneholder masse grønnsaker i seg selv.

Næringsinnhold per porsjon:

Kcal: 495

Protein: 46 g

Karbohydrat: 40 g

Fett: 15 g


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram, så får du et hint om nye innlegg. Det kommer også noen oppdateringer der som ikke blir med på bloggen.


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com