Inntar du kollagen, kraft eller gelatin jevnlig for å få finere hud?

Jeg ble så glad når jeg så at et av temaene hos Helsekontrollen på TV 2 (elsker det programmet!) denne uka var å se på effektene av å drikke kraft. Jeg har nemlig fulgt nøye med på den økende trenden med å innta kollagen i ulike former. Kollagen finnes, i tillegg til i kraft, også i gelatin. Det har også blitt veldig populært å bruke som kosttilskudd, som lover blandt annet rynkeforebygging, reduksjon av leddsmerter, sterkere hår og negler ++


Jeg har vært nysgjerrig på dette fordi det har vært motstridende til det jeg har lært, som er at kroppen vår har svært dårlig evne til å ta opp og nyttigjøre seg av nettopp slike proteiner. Og det var nettopp dette som kom frem på Helsekontrollen også. Det er ikke mulig at kollagen fra dyr som man inntar i form av mat eller tilskudd kan nyttiggjøres som kollagen i kroppen vår.


Dette viser nok en gang at det som virker for godt til å være sant som regel er det. Så om du bruker penger på dyre kollagentilskudd; bare dropp det og bruke pengene på noe annet hyggelig. Og hvis du tenker at, det kan jo hende at det virker bittelitt likevel, bare at ingen har klart å bevise det enda? (Slik er det nemlig helt menneskelig å tenke, fordi håpet står så sterkt.) Da kan du heller kose deg med en deilig skål med gelè med jevne mellomrom. Mye billigere og mye mer smakfullt i alle fall. Vil du ha den sukkerfri kan du lage av sukkerfri saft og gelatinplater.Ha en fortsatt super helg :)


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com