Ikke så begeistret for torsk til middag? Prøv denne!

Jeg skal ærlig innrømme at jeg er alt for dårlig på å lage fisk til middag. Jeg er rett og slett ikke så glad i det. Det er jo egentlig litt krise når man skal blogge om sunn mat, med tanke på hvor bra fisk faktisk er for oss. I tillegg er det viktig for meg at mini skal vokse opp med fisk som en betydelig del av kostholdet.


En av mine nyttårsforsett for 2020 skal derfor dreie seg om dette, men jeg har ikke helt bestemt meg enda for hvor høyt jeg skal legge lista. Uansett vil det bli fler fiskeretter på bloggen i tiden som kommer. Du kan føle deg trygg på at fiskerettene som legges ut her fint kan serveres til de som er litt kresne på fisk. Enten du er det selv eller har en stor eller liten fiskekritiker i familien. Den første retten får du i dag;

Ovnsbakt torsk med pesto


Ingredienser (2 porsjoner):

300 g torskefilet

50 g pesto

20 g valnøtter

250 g potet

200 g brokkoli

50 g philadelphia light

Salt og pepper


Legg torskefiletene i en ildfast form og smør dem godt med pesto på toppen. Stek på 180 grader i ca 20 minutter.


Del potet og brokkoli i biter og kok møre (10-20 minutter). Hell av vannet og tilsett philadephia i kjelen. Kjør til puré med stavmikser.


Serveres med hakkede valnøtter på toppen som gir deilig krønsj til retten.


Håper det smaker!


Næringsinnhold per porsjon:

Kcal: 468

Protein: 37 g

Karbohydrat: 23 g

Fett: 24 g


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram!


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com