Hvorfor bake med surdeig?

Det er mye snakk om dette med fermentering for tiden, og hvor bra det er for helsa vår. Men for folk flest er dette fortsatt kanskje litt "fremmed", selv om de fleste av oss har fermentert mat, som for eksempel yoghurt, i kostholdet vårt. Jeg er på ingen måte en av de som driver og fermenterer alt mulig i krukker på kjøkkenet mitt, men nå i disse corona-tider hadde jeg lyst på et lite prosjekt. Så jeg bestemte meg for å prøve meg på surdeig, som også er en form for fermentering. Det kan være en tidkrevende prosess, men akkurat det er vel ikke noe problem nå som verden står stille uansett.


I forenklet versjon er dette noen av grunnene jeg har samlet sammen på det store internett til at surdeigsbrød er bra:


- Det er enklere å fordøye

- Det bedrer opptak av næringstoffene i brødet

- Det kan muligens begrense blodsukkerstigning

- Og sist men ikke minst; det er jo så utrolig godt med vellykket surdeigsbakst! Sånn som dette for eksempel:

Bildet har jeg lånt. Mitt prosjekt ser nemlig slik ut foreløpig..

Jeg er da på dag 1 av 5 i prosessen for å lage en surdeigsstarter. Jeg bruker denne oppskriften. Denne deigklumpen skal jeg da altså mate og stelle med fremover som om den var mitt barn nummer to, slik at jeg på sikt kan gjøre den om til alskens godsaker (forhåpentligvis). Stay tuned!


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com