Hvordan gå ned i vekt?


Dette søkebegrepet var høyt oppe på topplisten over hyppigste google-søk i 2019. Derfor tenkte jeg å svare på dette i dag. For det er faktisk bare et enkelt svar på dette spørsmålet, selv om det virker veldig mye mer komplisert når man prøver å lese seg opp på det via et google-søk. For når man googler dette spørsmålet, som da altså veldig mange gjør, kommer det opp mye forskjellig. Alt fra reklame for slankepiller og pulverkurer til treningsråd og lavkarbo.


Så hva er svaret? Du må spise færre kalorier enn du forbrenner.

Enkel matematikk. Men det er mange veier til rom. Du kan oppnå dette underskuddet på flere måter. Slankepiller er ikke en av dem, bare for å få det ut av verden.. En pulverkur vil få deg ned i vekt, da denne inneholder få kalorier. (Men du vil gå opp i vekt igjen om du spiser som normalt etter kuren). Trening vil gjøre at du forbrenner flere kalorier, men husk å ikke spise mer pga økt sultfølelse av treningen (om vektnedgang er målet ditt). Lavkarbo vil fungere for noen pga økt metthetsfølelse og dermed færre kalorier (for nei, det er ikke noe annet magisk med å kutte karbohydratene).


Alle må finne den metoden som passer inn i sitt liv. Personlig er jeg mest tilhenger av å gjøre ting så enkelt som mulig. Litt av alt og alt med måte. 80% sunt gir rom for 20% mindre sunt. Å tenke livvstil og ikke diett. Du må kunne leve med endringene du gjør over tid. Uansett hvilken vei du velger til rom, har jeg valgt ut 3 råd jeg mener passer for alle som ønsker å gå ned i vekt;


1) Unngå å spise deg stappmett - Begrenser kaloriene og du unngår å utvide magesekken

2) Spis mye grønnsaker - Mye metthetsfølelse for lite kalorier+ vitaminer og mineraler

3) Spis mye protein - Les mer om hvorfor her


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com