Hverdagsvafler

Glad i vafler? Men tenker at det kan du bare unne deg en sjelden gang? Jeg er uenig. vafler kan fint spises til hverdags, og i mange tilfeller kan det faktisk være et sunnere alternativ enn brødskiver.


Det kommer selvfølgelig an på type brød, og hvilke ingredienser du velger å bruke i vaflene, men med små justeringer er vafler et næringsrikt alternativ. Om du velger litt grovt mel, og unngår for mye sukker og fett er vafler helt super mat. Da får du i deg både fiber, gode proteiner fra egg og melk samt en god dose vitaminer og mineraler du trenger.


Denne vaffeloppskriften er ikke så sunnifisert at de smaker så veldig annerledes enn "originalen", men såpass at de kan spises med den beste samvittighet. Disse vil nok hele familien sette pris på, så her er det bare å gange opp oppskriften så mange ganger du vil!

Ingredienser (2-3 vaffelplater)

1 egg

0,75 dl melk

1 ts mager kesam

25 g havremel

25 g hvetemel*

2 ts sukrin gold (kan sløyfes)

Evt et dryss kardemomme


* Om du ikke tåler hvete, eller vil unngå det av andre grunner, kan dette byttes ut med mer havremel. Jeg har prøvd det også, og det ble godt, men de blir aller aller best om man beholder halvparten med hvetemel.


Næringsinnhold i hele røra:

Kcal: 315

Protein: 18 g

Karbohydrat: 37 g

Fett: 10 g


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com