Hverdagsgryte og kaktus med mening


Før vi kommer til oppskriften må jeg bare dele bakgrunnen til den fine kaktusen på bildet. Den var en gave fra ei venninne. Fordi hun liker bloggen min, ville hun gi meg en "bloggeblomst" som hun så søtt kalte det. Hun mente den ville gjøre seg godt på et bilde til bloggen, sammen med noe mat. Og det hadde hun da rett i, eller hva?


Så til dagens oppskrift; en varmende og enkel hverdagsgryte som passer perfekt til en kjølig høstdag. Den er litt spicy og smaker derfor veldig godt med rømme og en frisk salat til.


Ingredienser til 3 porsjoner:

400 g karbonadedeig

200 g kidneybønner

100 g løk

ca 80 g tomatpure

600 g hakkede tomater

1 ts paprikakrydder

2 ts sukrin

1/2- 1 ts kayennepepper (spørs hvor sterkt du liker det)

Salt etter ønske

125 g ris


Stek karbonadedeig og løk. Tilsett tomatpureen og stek et par minutter til. Krydre og ha i hakkede tomater og en liten skvett vann. La det stå å småputre mens du koker ris, og tilsett bønnene på slutten av koketiden.


For min del ble dette en pannerett istedet for gryterett, siden jeg ville spare meg selv for litt oppvask..

Næringsinnhold per porsjon:

Kcal: 471

Protein: 40 g

Karbohydrat: 58 g

Fett: 8 g


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com