Havreboller med bringebær og vanilje

Når det hagler sidelengs ute i mai er det fint å være inne å bake.. Så går det jo an å lure inn litt smak av sommer i baksten i det minste. Som disse havrebollene med masse friske bringebær. De er selvfølgelig av det sunne slaget, men inneholder bittelitt sukker. Jeg tenker at det tåles, men de kan enkelt gjøres sukkerfrie for de som av ulike årsaker må det. (Se tips under)

Ingredienser:

2 egg

300 g mager vaniljekesam*

160 g havregryn

2 ts vaniljesukker*

1 ts bakepulver

150 g frosne bringebær


*For helt sukkerfrie boller må disse erstattes med sukkerfri vaniljekesam og vaniljeessens/steviadråper e.l


Start med å blande egg, kesam, vaniljesukker og bakepulver godt med blender eller stavmikser. Tilsett så havregryn og bland videre så de blir grovmalte. Rør inn bringebær til slutt. Form 8 boller på en bakeplate, og stek på175 grader i ca 20 minutter. Avkjøl på rist.


Næringsinnhold per stykk:

Kcal: 134

Protein: 8 g

Karbohydrat: 17 g

Fett: 3 g


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com