Grov middagspai

Oppdatert: 13. okt. 2019God torsdag, snart er det helg! I dag ble det hjemmetrening på morgenen her, det synes jeg er en perfekt start på dagen når det står en del andre aktiviteter på agendaen senere. Mini legger seg alltid å sover igjen et par timer etter han har vekket mamsen grytidlig.. Så da passer det fint å bruke tiden til noe fornuftig. Jeg fikk også filmet en liten økt som jeg tenkte å dele med dere i løpet av helgen, med en ryggsekk som eneste utstyr. Så om du har lyst til å prøve deg på den,kan du stikke innom her i helgen.Så til dagens oppskrift. Pai er supergodt, det er vi vel flere som synes. En tradisjonell paioppskrift vil ofte inneholde mye mettet fett og være en liten kaloribombe, så om du prøver å unngå denslags til hverdags, men fortsatt har lyst på pai, har jeg en litt sunnere variant til deg her. Bunnen er også grov slik at den metter mer og gir godt med fiber.Bunn:

50 g soft flora (eller annen margarin)

50 g mager kesam

1 dl vann

100 g fin sammalt hvete

40 g havremel

1 klype salt

1 ss sukrin


Ha de tørre ingrediensene i en bolle, og tilsett kesam og smeltet margarin. Trykk blandingen ut i en paiform. Forstek bunnen på 200 grader i 15 minutter, mens du lager fyllet.


Fyll:

100 g kalkunbacon

100 g blomkål

150 g philadelfia light

4 egg

2 dl lettmelk

50 g revet ost


Stek kalkunbacon i små biter på middels varme. Visp sammen egg, melk og philadephia. Riv blomkålen på en rasp og tilsett denne og baconet i den forstekte paibunnen. Hell over eggeblandingen og stek i 10 minutter før du har på revet ost. Stek så videre i ca 10-15 minutter til.


Server gjerne med salat til. Jeg har laget mange varianter av sunnere paier, og denne er definitivt den beste, så jeg håper du vil prøve.

Jeg glemte bunnen i ovnen litt for lenge når jeg forstekte den, så den ble litt brent i kantene, men det gjorde ikke så mye.


Næringsinnhold per porsjon (1/4 av paien):

Kcal: 454

Protein: 26 g

Karbohydrat: 23 g

Fett: 25 g


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram, så får du et hint om nye innlegg. Det kommer også noen oppdateringer der som ikke blir med på bloggen.


- Elisabeth  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com