Gresk kebab med couscous og tzatziki

Dette er noe av det beste jeg har spist på lenge. Så godt at det er en verdig helgemiddag, men også så sunt at det kan spises midt i uka. Kan jeg få foreslå denne som en konkurrent til fredagstacoen?

3 porsjoner:

Kebabspyd:

400 g karbonadedeig

1 hvitløksfedd

2 ts tørket rosmarin

Salt og pepper

1 ss olje til steking

Grillspyd av tre (kan sløyfes)


Bland i finraspet hvitløk og krydder i kjøttdeigen og kna godt sammen med hendene. Form små pølser av kjøtt rundt trespydene (eller bare rett i panna). Stek i olje på middels varme.


Tzatziki:

200 g mager kesam

100 g agurk

1 hvitløksfedd

salt og pepper


Rasp agurken og legg over på et tørkepapir for å trekke ut litt overflødig vann. Bland agurken med kesam og finraspet hvitløk. Smak til med salt og pepper. Denne kan med fordel stå i kjøleskapet en stund før den skal spises så smakene får satt seg litt.


Tilbehør:

150 g couscous (tilbered som anvist på pakken)

100 g agurk

100 g tomat

50 g rødløk


Næringsinnhold per porsjon:

Kcal: 430

Protein: 42 g

Karbohydrat: 39 g

Fett: 10 g


Da ønsker jeg helgen velkommen. Jeg har forhåpentligvis en lærerik helg foran meg, og gleder meg veldig til å suge til meg masse ny kunnskap innen treningsfaget. Deler mer om dette senere. Håper du får en super helg!


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram, så får du et hint om nye innlegg. Det kommer også noen oppdateringer der som ikke blir med på bloggen.


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com