Favorittwok

Når jeg ikke vet hva jeg skal ha til middag, ender jeg ofte opp med en wok. Det er en super måte å få brukt opp grønnsaker i kjøleskapet på, da det meste passer i en wok. Også kjøtt/proteinkilde, saus, krydder og karbohydratkilde kan varieres. Her er det bare å bruke fantasien og det du har i kjøkkenskapene. Selv om jeg varierer mye, har jeg fått en favoritt som jeg lages ofte her i huset. Den vil jeg dele med dere i dag.

Ingredienser (3 porsjoner)

Bruk de grønnsakene du liker best. Jeg har brukt mine 3 favoritter som jeg stort sett alltid har i kjøleskapet.

450 g kyllingfilet

100 g brokkoli

100 g gulrot

100 g løk

1/2 pakke (125 g) eggnudler

2 ss olje til steking


Saus:

250ml kokosmelk lett

50 g peanøttsmør

6 ss soyasaus

2 hvitløksfedd

Litt ingefær (en bit på ca 2-3 cm)


Slik gjør du: Stek kyllingen i 1ss olje på høy-middels varme og legg til side. Gjør det samme med grønnsakene og ha så kyllingen tilbake i panna sammen med grønnsakene. Kok nudler mens du blander ingrediensene til sausen direkte i panna. Bland inn nudlene i panna før servering slik at de trekker til seg den gode smaken.


Næringsinnhold per porsjon:

Kcal: 575

Protein: 42 g

Karbohydrat: 40 g

Fett: 27 g


- Elisabeth


  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com