Favorittknekkebrød i to varianter - velger du salt eller søtt?

Denne knekkebrødoppskriften har jeg brukt i mange år, og gjort noen små justeringer på underveis. Jeg har laget andre knekkebrød innimellom også, men kommer stadig tilbake til denne grunnoppskriften. Det er rett og slett de beste etter min mening, også er de veldig lettvinte. I dag ble det påfyll av disse, i påvente av at surdeigen min skal blir klar. Jeg lagde to ulike varianter av samme grunnoppskrift. Den ene er perfekt til salt pålegg, den andre til søtt.

Ingredienser (24 knekkebrød):

80 g fint sammalt hvetemel

80 g havregryn

25 g kruskakli

40 g solsikkefrø

60 g linfrø

60 g sesamfrø

4,5 dl vann


Bland sammen alle ingrediensene og la stå i 10-15 min. Sett ovnen på 175 grader varmluft. Smør utover på to bakepapirkledde bakebrett. Bruk tid til å få det helt jevnt, hvis ikke kan du ende opp med noen myke og noen brente knekkebrød. Skjær lett opp i 12 deler per brett med en pizzaskjærer, så er det lett å bryte de fra hverandre når de er ferdige.


Så velger du mellom disse to alternativene til å drysse over knekkebrødene før de går i ovnen:


1) Flaksalt + tørket rosmarin


2) Kanel + sukrin gold


Eller lag et brett av hver som jeg gjorde. Stekes i ca 40 minutter, følg med litt underveis da alle ovner er forskjellige.


Næringsinnhold per knekkebrød:

Kcal: 67

Protein: 2 g

Karbohydrat: 5 g

Fett: 4 g


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com