Falafel i pita med tzatziki

Oppdatert: jan. 4


Dagens rett er en lettvint og veldig god vegetarrett. Det skal sies at jeg på ingen måte er vegetarianer, men jeg liker å variere med noen vegetarretter innimellom. Det finnes jo så mye godt man kan lage uten kjøtt også. Denne retten synes jeg faktisk er så god at den er en fredagskveld verdig, så da passet det fint å legge den ut i dag.



Ingredienser (2 porsjoner)


Falafel:

250 g kikerter (jeg brukte hermetiske)

1 egg

1 ts tørket rosmarin

1 hvitløksfedd

Litt salt

1ss olje (til steking)


Kjør alle ingrediensene med stavmikser til du får en jevn masse. Bruk en spiseskje til å forme små kaker i stekepannen (jeg fikk 12 stk). Stek på middels varme til de har fått en gyllen skorpe på begge sider.


Tzatziki:

100g mager kesam

Ca ¼ agurk

1 hvitløksfedd

Salt og pepper


Rasp agurken og legg over på et tørkepapir for å få ut litt av vannet. Finhakk, press eller rasp hvitløken. Bland i mager kesam og smak til med salt og pepper.


Til servering:

2 stk pitabrød (jeg brukte fine da det var det eneste de hadde på butikken her, men du kan gjerne velge fullkornspita om du finner det)

Ruccola

Rødløk

Cherrytomater


Næringsinnhold per porsjon:

Kcal: 478

Protein: 25 g

Karbohydrat: 59 g

Fett: 13 g


Håper du fikk lyst til å prøve!


God helg 😊


-Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com