• Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com

Er dette en burger?

Eller bør den kalles noe annet når den er laget av grønnsaker?


Dette har jeg sett at har vært debattert en del. Noen mener at veganske/vegetariske matvarer bør kalles noe eget istedet for å bruke navn som opprinnelig er brukt på produkter laget av kjøtt. Noen har faktisk helt ekstreme meninger om dette. Jeg blir stadig forundret over hvor ekstremt det er begge veier, både blandt de som er forkjempere for vegansk mat og de som er helt i mot det.


Når det er sagt må jeg si meg enig i at utrykk som for eksempel veganske kjøttboller og vegansk leverpostei som noen bruker, blir litt merkelig. Fordi det ikke inneholder kjøtt og lever. Når det gjelder utrykk som burger og pølse, synes jeg ikke dette er forbeholdt kjøtt selv om det opprinnelig har vært kjøtt i disse produktene. Disse ordene beskriver mer formen på produktet enn hva som er i det.

Uansett hva det riktige navnet er, så har jeg fått en ny favoritt. Selleriburgeren fra Grønne Folk med ristet polarbrød, salat og hvitløksdressing var helt nydelig.


Ettersom jeg er opptatt av å få i meg nok protein (hvorfor kan du lese her), og det ofte er litt lite av det i veganske produkter, lagde jeg rikelig med dressing av mager kesam med hvitløk, salt og pepper. Mager kesam har mye protein og ble en kjempegod og frisk dressing til den litt spicy burgeren.


Det er sikkert ikke så vanskelig å lage en lignende burger selv heller, så det spørs om det må forskes litt på. Men enn så lenge kommer jeg nok til å gå for denne varianten flere ganger, er jo utrolig kjekt med sunn og god middag som er ferdig på 5 minutter!


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram, så får du et hint om nye innlegg. Det kommer også noen oppdateringer der som ikke blir med på bloggen.


- Elisabeth