Enkel hverdagsmiddag og tabbe

I dag hadde jeg egentlig planlagt å dele et proteinbrød med dere. Men du vet den dagen der alt bare går litt skeis? Det er min dag i dag. Skulle sikkert ha skjønt at det ikke ville være så heldig å prøve å lage en ny oppskrift i dag..

Men selv om brødet ikke ville ut av formen og var litt i overkant klissete, så smakte det veldig godt. Så med noen små justeringer, så kan nok dette bli en favoritt. Stay tuned, forbedret oppskrift kommer plutselig!


Siden det ikke ble brødoppskrift i dag, så kan jeg heller dele gårsdagens middag med dere. En enkel og veldig næringssrik hverdagsmiddag som spises ofte her; nemlig kylling med søtpotetmos og brokkoli.

2 porsjoner:

400 g lårfilet av kylling

1 ss olje til steking

Krydder etter ønske (jeg bruker grillkrydder og hvitløkspepper)


Kyllingen kan med fordel sprøstekes på ganske høy varme, da blir den skikkelig god. Det skal mye til for at den blir tørr når du bruker lårfilet.


100 g brokkoli (kokes lett eller dampes)


Søtpotetmos:

300 g søtpotet

100 g potet

100 g gulrot

25 g philadelphia light

Krydder etter ønske (jeg bruker salt, paprikakrydder og kayennepepper)


Del grønnsakene i små biter og kok til de er møre. Hell av vannet, tilsett philadelphia og krydder. Bruk stavmikser om du vil ha en fin mos eller potetstapper for en grovere stappe.


Næringsinnhold per porsjon:

Kcal: 551

Protein: 42,3

Karbohydrat: 37,5 g

Fett: 23,8 g


Tips: Skjær opp grønnsakene kvelden før, så har du middag på 10 minutter.


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram, så får du et hint om nye innlegg. Det kommer også noen oppdateringer der som ikke blir med på bloggen.


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com