En litt annerledes lapskaus

De beste rettene blir ofte til når man har restefest, slik som denne lapskausen. Ikke misforstå meg, jeg har ingenting imot den tradisjonelle lapskausen. Jeg elsker både den brune og den lyse varianten. Men det er alltid fint med litt variasjon, og i tillegg tar denne bare rundt 30 minutter å lage.


Ingredienser (3 porsjoner):

400 g Kyllingkjøttdeig

2 ss olje

100 g løk

100 g potet

100 g gulrot

150 g søtpotet

150 g kålrot

6 dl vann

1,5 terning kyllingbuljong

1 hvitløksfedd

2- 3 cm ingefær

6 ss maisenna (+ 0,5 dl vann)


Start med å steke kyllingkjøttdeig sammen med hakket løk. Tilsett hvitløk og ingefær i panna mot slutten, før du har i vann og buljongterning. Tilsett resten av grønnsakene skjært i små terninger og kok under lokk på svak varme i ca 15 minutter (kommer an på hvor store biter du har). Tilsett maisenna utrørt i vann og kok i 1-2 minutter til.


Næringsinnhold per porsjon:

Kcal: 429

Protein: 27 g

Karbohydrat: 38 g

Fett: 18 g


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram, så får du et hint om nye innlegg. Det kommer også noen oppdateringer der som ikke blir med på bloggen.


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com