Eltefrie grove rundstykker

Jeg er veldig glad i rundstykker, og synes det er såå mye bedre enn brødskiver! Disse her heves over natten, slik at det er fort gjort å få nystekte rundstykker til frokost. Ellers er de supre å fylle opp fryseren med også. Rundstykkene er grove, sunne, veldig gode og krever minimalt med innsats; Just the way I like it!

Ingredienser:

150 g fint sammalt rugmel

200 g fint sammalt hvetemel

200 g siktet hvetemel

50 g linfrø

50 g solsikkekjerner

1/2 ts tørrgjær

1/2 ts salt

5,5 dl kaldt vann

+ 50 g ekstra hvetemel til utbaking


Rør alle ingrediensene lett sammen til en klissete deig. Dekk med plastfolie og et kjøkkenhåndkle. La deigen stå å heve i romtemperatur i 12-15 timer.


Bruk godt med mel på benken og hendene når du skal bake ut. Brett deigen inn mot midten i noen runder før du deler opp i 12 deler og former til rundstykker på en bakeplate. Stekes på 200 grader varmluft i ca 15-20 minutter.

Næringsinnhold per stykk:

Kcal: 214

Protein: 7 g

Karbohydrat: 32 g

Fett: 5 g


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram!


- Elisabeth


  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com