Drømmer du om sprettrumpe? Slik kommer du et steg nærmere på 5 minutter!


Rumpa har fått mye fokus de siste årene, og mange har som mål med treningen sin å bygge en stram og flott bakende. Og det er fint det, men jeg vil også påpeke at det er flere andre gode grunner til å gi kroppens største muskel litt ekstra fokus. Visste du for eksempel at rumpetrening kan forebygge ryggplager?


Uansett hva som er grunnen til at du vil bygge en sterkere rumpe, er det to ting som er viktige på veien til målet, nemlig muskelkontakt og progresjon. Det hjelper ikke hvor mange knebøy du tar om det er lårene som gjør jobben, selv om knebøy er kjent for å være en god øvelse for rumpa. Derfor bør du hele tiden kjenne etter hvilke muskler du kjenner det i, og gjøre små justeringer til du kjenner det der du vil. Det gjelder også dette programmet.


Når det gjelder progresjon er det flere måter å få til dette på. På treningsenteret er det som regel å øke vektene som er det naturlige valget. Tips til progresjon for denne økta finner du under filmen. Så, her er økta som kan ta deg et steg nærmere sprettrumpa i løpet av 5 minutter:

10 statisk hofteløft med knær inn/ut (i mangel på bedre navn på øvelsen.. forslag mottas med takk i kommentarfeltet)


Venstre ben:

10 etbens hofteløft

10 "firehydrants"

10 bakspark


10 statisk hofteløft med knær inn/ut


Høyre ben:

10 etbens hofteløft

10 "firehydrants"

10 bakspark


10 statisk hofteløft med ben inn/ut


Tips til progresjon:

Om du ikke er vant til å trene rumpa på denne måten kan du godt starte uten strikk, disse øvelsene tar godt uansett. Etterhvert som du blir sterkere kan du:

* Bruke tyngre og tyngre strikk

* Bruke 2 strikk oppå hverandre når det tyngste blir for lett

* Øke antall repetisjoner opp til rundt 15

* Gjøre flere runder med en liten pause i mellom


Da er det bare å sette i gang, 5 minutter i sin egen stue har alle mulighet til. Lykke til!


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram, så får du et hint om nye innlegg. Det kommer også noen oppdateringer der som ikke blir med på bloggen.


- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com