Derfor er det sunt å spise sjokolade

Oppdatert: 1. okt. 2019Jeg har fått noen spørsmål etter jeg startet denne bloggen som f.eks; Spiser du bare sunt du nå da? Unner du deg aldri noe godt? o.l. Jeg har derfor lyst til å skrive noen ord om navnet på bloggen min; Sunt fokus.


For hva betyr det egentlig å ha et sunt fokus? Det er nok et begrep som kan ha like mange betydninger som det er folk i verden, og kan handle om det mentale så vel som det fysiske. Noe som forøvrig, i alle fall for min del, går hånd i hånd. Kosthold og trening har for min del veldig mye å si for hvordan jeg har det oppe i topplokket, og det er heldigvis mer og mer forskning der ute som støtter opp under dette.


Desverre er det også slik at selv om sunn mat og trening kan påvirke psyken vår positivt på så mange områder, kan det også påvirke negativt. For noen kan for mye fokus på dette føre til at det gir mer energi enn det tar.


Det er ikke sunt å;


- Bruke så mye tid på å analysere hva man spiser at det går utover andre deler av livet.


- Trene så mye at man blir utslitt heller enn å få overskudd.


- Droppe middag med venner fordi man er redd det ødelegger for dietten.


- Ha en livvstil som man overhodet ikke trives med.


- Å aldri kose seg med det man har lyst på, når man har lyst på det.


- Kopiere andres livsstil i håp om å få samme kropp som dem. Det skjer sannsynligvis ikke, fordi alle er skapt for å være forskjellige.


Et sunt fokus for meg er;


- Å gi kroppen næringsrik mat som gir overskudd til å ha det bra i hverdagen.


- Å finne en livsstil man trives med, og akseptere at alt ikke passer for alle. Det passer ikke for alle å aldri spise animalske produkter, aldri spise karbohydrater eller aldri spise halvfabrikata. For de aller fleste er det nok å gjøre små justeringer, som å spise mer grønnsaker og droppe sukkerholdige drikker for eksempel, for å få til store helsemessige gevinster. Det vil alltid være noen som kommer med pekefingeren og sier at det og det ikke er sunt, og da er det lurt å tenke at det enkle er ofte det beste, og forholde seg til vanlig mat.


- Å holde meg i bevegelse på en måte man liker, og som gir overskudd. Enten det er gåturer i skog og mark, crossfit, eller zumba, så er alt like bra. Det er det som faktisk gjennomføres uke etter uke som gir positive effekter.


- Å ha gode rutiner i hverdagen, slik at man slipper å ta valg hver dag for hva man skal spise eller om man skal trene eller ikke. Når det gjøres på autopilot blir det mye enklere. Å etablere gode vaner kan ta tid, men er vel verdt investeringen.


- Å kunne kose seg uten dårlig samvittighet. Selv om jeg baker en del sukkerfrie og sunnere alternativer, betyr ikke det at jeg aldri spiser "ekte vare". Det betyr bare at jeg ønsker et balansert kosthold der det er rom for både sunne og mindre sunne saker. Og siden jeg er glad i søtt og glad i å kose meg, synes jeg mat som gir meg dette, samtidig som det tilfører kroppen min noe nyttig, er vinn-vinn.


Med kosthold så vel som aktivitet, tenker jeg at "litt av alt, og alt med måte" er et sunt motto. Herunder kan også sjokolade inngå som en del av kostholdet, for de av oss som er glad i det. Og ja, jeg drar den faktisk så langt at jeg påstår at det er sunt, fordi det er sunt for hodet.Nå ble det mye tekst her, så jeg får nesten legge med et bilde også...


Fortsatt god søndag, og husk å vær litt snill med deg selv du også 😉
- Elisabeth

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com