Alt eller ingenting?

Jeg tror det er mange som har en "alt eller ingenting"-holdning til trening og kosthold, og for såvidt kanskje andre områder i livet også. Jeg har vært der selv i perioder, men har kommet frem til at det kan føre med seg mye negativt.


Tenker du at alt du spiser midt i uka må være skikkelig sunt? Men i helga kan du spise hva du vil? Dette kan faktisk fort føre til at du får i deg mer usunt i løpet av ei uke, enn om du slipper litt opp i hverdagen også. Om du synes at maten du spiser i ukedagene egentlig er ganske kjip, er det stor sjanse for at du skynder deg å spise så mye som mulig av det du egentlig ønsker å spise når helgen kommer. Balansen av sunn vs. mindre sunn mat vil kanskje bli bedre om du lar deg selv spise litt mer av det du liker best, også i ukedagene. Også er det jo så enkelt å gjøre små grep også i helgen.


De små grepene er også av stor betydning, og det er disse som er enklest å få til. Også i helgen. Jeg tenker da på ting som at du fint kan fortsette å spise hjemmelaget pizza på lørdager, om det er en favoritt hos deg. Men du kan jo for eksempel bytte ut 1/3 av melet i bunnen med grovt mel, og bruke karbonadedeig istedet for kjøttdeig med mer fett. Dette merker neppe du eller familien så mye til, men mange slike grep gjør til sammen en stor forskjell.


Har du som mål å trene 5 ganger i uka i januar? Kanskje har du et strikt treningsprogram? Tenker du at om du bare rekker å trene 2 ganger ei uke, så kan du like gjerne bare droppe hele greia? Det er fort gjort at slike tanker kommer om man er for strikt, selv om man innerst inne VET at 2 økter er mye bedre enn ingenting. Men det handler om psykologi dette også. Om mestringsfølelse. Motivasjonen forsvinner når vi begynner å bli skuffet over oss selv og tenker negativt fordi vi ikke nådde målet vårt. Uten dette strikte målet hadde disse negative tankene kanskje uteblitt, og det totale antall treningsøkter hadde blitt høyere.


For meg blir dette en helg fylt av både trening, masse sunn mat, godteri, og litt vin. Just the way I like it!

Bare litt lørdagsskribleri (fint ord, jeg vet) fra meg. Men nå skal jeg gi meg. Trening står for tur, og kanskje spiller jeg inn ei økt for å dele med dere også.


Ønsker deg ei nydelig helg!


PS: Følg meg gjerne på facebook-siden min og/eller instagram


- Elisabeth


  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

©2019 by Sunt Fokus. Proudly created with Wix.com